Thermaeson

VacaturesContactVeelgestelde vragenEnglish


Opgietingen


Bij een dagje wellness mag het deelnemen aan een opgieting natuurlijk niet ontbreken. Dagelijks kun je tijdens jouw bezoek aan Thermae Son genieten van gratis opgietsessies. Een sessie waarbij één van onze opgietmeesters water op de stenen van de kachel giet.


Verwarmend én verrassend; een echte belevenis!

Wat is een opgieting? 

Tijdens een opgietsessie stijgt de temperatuur in de saunacabine wanneer de saunameester water en etherische oliën op de hete stenen van de saunakachel giet. De luchtvochtigheid neemt toe, de warmtedeeltjes in de lucht slaan neer op de huid, en het lichaam gaat flink zweten. De saunameester wappert met een handdoek, waardoor een behaaglijk gevoel ontstaat. Geniet van ontspanning, warmte en heerlijke geuren!

Waarom een opgieting?

Wanneer je in een ‘droge’ sauna plaats neemt word je verwarmd door de kachel en het hout van de sauna. Dit kun je zien als een constante warmte. Wanneer je de ruimte in de sauna vochtig gaat maken door water op de stenen te gooien stijgt de temperatuur niet, maar het voelt wel warmer aan. Iedere keer dat er water verdampt voelt dit als een warme deken die om je heen valt. Het kan zelfs zo zijn dat je tijdens het opgieten kippenvel krijgt. Door het vele zweten worden afvalstoffen nog sneller afgevoerd dan bij een gewoon sauna rondje en wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. De hoge temperatuur stimuleert voor een snellere aanmaak van antistoffen, waardoor gezondheidskwaaltjes minder kans hebben.


Onze opgietsessies vinden plaats in de Houten Boerderij Sauna. Onze ruimste saunacabine, gemaakt van prachtig Scandinavisch hout. De opgietsessies vinden de hele dag door plaats. De tijden van de sessies kunnen per dag verschillen. Onze baliemedewerkers en saunameesters informeren je hier graag over.


Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage

Rustige, ritmische massage gericht op ontspanning

Deze massage vindt zijn oorsprong op Hawaï. De rustige, ritmische massage wordt uitgevoerd in lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van je lichaam. De masseur gebruikt hierbij voornamelijk zijn onderarmen. De stimulerende werking van de beweging en aangename druk werkt helend en zuiverend voor je lichaam. Je spieren, zenuwstelsel, organen én je zintuigen worden geprikkeld. Dat klinkt heerlijk toch? En door de vloeiende bewegingen verbetert de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en de afvoer van afvalstoffen.


Ga jij voor 25 of 50 minuten?

25 minuten - €37,00
50 minuten - €65,00


Bekijk alle massages