Thermaeson

Medisch pedicureMedisch pedicure

Wat betekent medisch pedicure precies?
De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (oa diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( oa ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Personen met DM kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen.  De hoogte van de vergoeding en/of het aantal behandelingen is afhankelijk van de Simm's classificatie.  Deze Simm's classificatie zal door je behandelend arts worden vastgesteld.  De Simm's classificatie is een risicoclassificatie en is specifiek voor personen met DM.

Personen met reuma kunnen ook in aanmerking komen voor een vergoeding.
In sommige situaties kun je voor een vergoeding in aanmerking komen. Dit kan oa zijn bij:
• Systemische Lupus Erythematodes (SLE);
• Reumatoïde Artritis (RA);
• Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie (HMSN);
• Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) Stadium 3,4;
• Arteriosclerose obliterans;
• Tromboangiitis obliterans (Ziekte van Buerger);
• Artritis psoriatica.
• Cerebro Vasculair Accident (CVA)

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze antidruktechnieken toe of vervaardigt ortheses. 

Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Vanaf 1 januari 2009 staan alle ( medisch) pedicures, als zij aan de toelatingseisen voldoen, vermeld in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures, gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om geregistreerd te blijven in het KRP moet men binnen een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat de (medisch) pedicure gedurende deze 3 jaar verschillende seminairs, congressen en workshops kan volgen, waaraan punten zullen worden toegekend.

 

Technieken:
Orthese
Met een orthese is het meestal mogelijk een verkeerde stand van een teen te corrigeren of anders verdere scheefgroei tegen te gaan. Een orthese wordt op maat gemaakt van siliconen in huidskleur, of van een hardere kunststof als dat nodig is. Ortheses kunnen een scheefgroeiende teen of een hamerteen ‘strekken’ of in andere zin corrigeren, mits de gewrichtjes in de teen naar het oordeel van de podotherapeut nog een beetje soepel zijn.

Vilt
De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugel
Ingegroeide nagels zijn een veel voorkomend probleem. Meestal zijn deze eenvoudig te behandelen door goed advies te geven over schoeisel en/of hoe de nagels te knippen of drukvrij te leggen. Toch kan het zijn dat het een terugkerend probleem blijkt te zijn. In dat geval kunnen we voorstellen een nagelbeugel te plaatsen. Deze is van metaal of kunstof en wordt op maat geplaatst met de bedoeling de nagel tijdens de groei te corrigeren.

Waaruit bestaat een medisch pedicure behandeling
• Bij eerste bezoek een intake gesprek met analyse
• Voeten desinfecteren
• Nagels knippen, mechanisch afwerken en nagelomgeving schoonmaken
• Overtollig eelt verwijderen
• Likdoorns/ kloven behandelen
• Eelt, kloven en/of likdoorns mechanisch afwerken
• Voeten desinfecteren
• Voetencrème aanbrengen
• Advies

Voet- en onderbeenmassage
Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.


Prijzen
Eerste behandeling € 44,00
Vervolgbehandeling 30 minuten € 34,00
Vervolgbehandeling 55 minuten € 44,00
Nagelbeugel 25 minuten € 29,00
Siliconenorthese 30 minuten v.a. € 24,00
Anti-druktechniek v.a. € 14,00
Voetmassage 10 minuten € 14,00

Voor vergoeding via je zorgverzekering dien je een verwijsbrief van je huisarts te hebben. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Kijk voor aanvullende informatie op www.thermaeson.nl


Reserveren