Veelgestelde vragen


Is een bezoek aan de sauna gezond?

De hoge temperaturen in de saunacabine zorgen ervoor dat de huidporiën zich openen en de zweetkliertjes hun werk gaan doen. U begint nu te zweten. Het vocht dat nodig is om te zweten wordt direct uit het bloed ontrokken en de bloeddruk daalt. U verliest door het zweten niet alleen water maar ook afvalstoffen. Een saunabezoek stimuleert dus de afvoer van afvalstoffen. 

Deze opruiming van stofwisselingsresten zorgt er ook voor dat het bijdraagt aan een goede weerstand. Mede omdat een saunabezoek een spel van warm en koud is. Na een warme saunagang begint aan het afkoelproces, waarbij u door koud water van top tot teen goed weet af te koelen. De bloedsomloop wordt hierbij op de proef gesteld en gestimuleerd.

Na een volledige saunagang en de ambiance van ontspanning, rust en heerlijke geuren ervaart u een weldadig gevoel. Deze vorm van ontspanning draagt bij aan stressverlaging. Daarnaast is een saunabezoek goed voor de reiniging van de huid en een goede nachtrust.

Een saunabezoek draagt bij aan een goede gezondheid.

Tijdens een saunabezoek bij Thermae Son dient u zich te houden aan de volgende huisregels:

 • Berg persoonlijke en waardevolle spullen op in uw locker. Tassen, anders dan op uw verzoek door ons verstrekt, zijn niet toegestaan.
 • Lever uw lockersleutel voor de veiligheid van uw spullen in bij de bar.
 • Neem voordat u begint aan een saunarondje of als u wisselt van bad of saunacabine een douche.
 • Het dragen van badkleding is uit hygiënisch oogpunt niet toegestaan.
 • Het betreden van het restaurant en de rustruimte is alleen toegestaan in een badjas.
 • Gebruik een handdoek om huidcontact met zit- en liggelegenheden te voorkomen. Dit geldt in de saunacabine ook voor uw voeten.
 • In saunacabines met de aanduiding “Stiltesauna” wordt u geacht niet te spreken, zodat uw medegasten kunnen genieten van rust.
 • Laat uw handdoek niet liggen op een ligbedje of in de rustruimte om zo de plaats voor uzelf te reserveren.
 • (On)gewenste intimiteiten en (non-)verbaal storend gedrag zijn niet toegestaan binnen het gehele complex.
 • Als sauna en alcohol niet goed samengaan, zijn wij gerechtigd om u geen alcoholische dranken meer te serveren.
 • Het nuttigen van meegebrachte dranken, waterflesjes en/of etenswaren is niet toegestaan.
 • Het meenemen van glaswerk in het natte thermengedeelte is niet toegestaan. Via het restaurant kunt u het glaswerk wel meenemen naar het buitenterras en de tuin.
 • Het gebruik van mobiele telefoons, camera’s of andere elektronische apparatuur (met uitzondering van een e-reader zonder camera en internet) is niet toegestaan in het thermengedeelte of het restaurant. Telefoneren kunt u gekleed in badjas in de wachtruimte bij de saunabalie.
 • Roken (ook de elektrische sigaret) is alleen toegestaan op het buitenterras uit de buurt van de saunacabines, zwembad en bubbelbaden, of in het Houten Sauna Kacheltje. Dit houten huisje is te betreden vanuit de tuin.
 • Thermae Son kan niet garanderen dat er zonder reservering nog mogelijkheid is voor het boeken van behandelingen en/of arrangementen.
 • Bent u te laat voor een geboekte behandeling, dan gaat dit ten koste van de ingeplande tijd.

De restitutie bij annuleringen van behandelingen en/of arrangementen is als volgt: 100% tot 24 uur vooraf, 50% tot 1 uur vooraf, 0% als u korter dan 1 uur vooraf annuleert, te laat bent of niet op komt dagen.

Thermae Son houdt zich niet aansprakelijk bij vermissing van, diefstal van of schade aan door de gast meegebrachte goederen of waardevolle voorwerpen en aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van letsel aan personen.

Thermen Son maakt op sommige plaatsen binnen het complex gebruik van cameratoezicht voor beveiliging van de gasten en het personeel. We hanteren een maximale bewaartermijn van 24 uur, tenzij bepaalde beeldopnamen langer nodig zijn voor afhandeling van geconstateerde incidenten.

Thermae Son houdt het recht gasten de toegang te ontzeggen of te verwijderen bij het niet naleven van bovenstaande huisregels.


Hoe kan het dat ik hoofdpijn heb na een saunabezoek?

Het is erg belangrijk na een saunarondje goed af te koelen. Als u bijvoorbeeld besluit geen duik te nemen in het koude dompelbad kan het zijn dat u niet voldoende bent afgekoeld. Hierdoor kan er hoofdpijn ontstaan. Om hoofdpijn te voorkomen raden wij aan het volledige afkoelproces goed te doorlopen. Ga eerst afkoelen in de frisse buitenlucht, neem een koude douche (waarbij u eerst de voeten laat wennen aan de koude temperatuur) en sluit het afkoelproces af met een duik in het koude dompelbad.

Kunnen mijn kinderen gebruik maken van de kinderopvang?

Klik hier om meer te lezen over de kinderopvang

Mogen mijn kinderen de sauna bezoeken?

In principe kunnen kinderen naar de sauna als ze zindelijk zijn. U kunt zelf inschatten of het kind een bezoek aan de sauna kan maken. Kinderen kunnen de sauna en de afkoeling goed verdragen. Dat komt mede doordat hun hart in verhouding tot het lichaam erg groot is. Op zondag biedt Thermae Son een speciale familiedag aan. Kinderen van alle leeftijden zijn dan van harte welkom en kunnen tegen een speciaal tarief kennis maken met thermenfaciliteiten. Van maandag t/m zaterdag mogen kinderen vanaf 14 jaar onze Thermen bezoeken.

Hoe kan ik meedoen met een opgietsessie?

Bij binnenkomst dient u bij de saunabalie aan te geven gebruik te willen maken van een opgietsessie. Hiervoor ontvangt u een deelnamekaartje, die bij de saunacabine op het gewenste tijdstip aan de saunameester overhandigd. Opgietsessies bij Thermae Son worden dagelijks twee- tot driemaal verzorgd. Op donderdag en vrijdag en in de vakantieperiode geniet u zelfs van nog meer opgietingen!

Tijdens een opgietsessie stijgt de temperatuur in de saunacabine wanneer de saunameester water en/of etherische oliën op de hete stenen van de saunakachel giet. De luchtvochtigheid neemt toe, de warmtedeeltjes in de lucht slaan neer op de huid, en het lichaam gaat flink zweten. De saunameester wappert met een handdoek, waardoor een behaaglijk gevoel ontstaat. Geniet van ontspanning, warmte en heerlijke geuren! De opgietsessies die Thermae Son verzorgd zijn:

 • de basis opgietsessie met geuren als dennen, lavendel en orange 
 • de honing & scrubopgieting
 • de goud van oud opgietsessie
 • de Oosterse opgietsessie met klankschalen en gongen
 • een reisje rond de wereld opgieting
 • ervaar een muzikale reis met de muziek opgieting
 • speciale opgietsessies voor feestdagen
 • ...en nog veel meer!

Thermae Son is rolstoelvriendelijk. Het complex is gelijkvloers (geen drempels). Er is een invalidentoilet en er is een gehandicaptenparkeerplaats aanwezig. Daarnaast is de verdieping boven (met schoonheidssalons en massagesalons) te bezoeken door de aanwezige lift.

Hoe ziet een saunarondje (saunagang/saunabezoek) eruit?

Een saunagang zal stap voor stap in onderstaande tekst uitgelegd worden. Sauna is een spel van warm en koud. Erg goed voor de ontspanning en gezondheid van lichaam & geest. Pure weldaad.

Douchen
Een saunagang begint met uzelf lekker warm te douchen. Vanwege hygiënisch oogpunt dient u zich te wassen.
Droogt u zich goed af, want een droge huid transpireert beter.

Voetenbad
Na het douchen doet u met een handdoek om of neemt ongekleed zittend op een handdoek plaats op de rand van het voetenbad. De voeten wennen nu als eerste aan het warme water en daarbij stimuleert u het transpireer proces.

Sauna
Vervolgens neemt u plaats in een saunacabine naar keuze. In de saunacabine hangt een zandloper, waardoor u de aanbevolen tijdsduur kan aanhouden. Iedere sauna verschilt van temperatuur. Bezoekt u voor het eerst de sauna dan begint u bij een lage temperatuur, zoals 70 graden celsius. U neemt zittend of liggend plaats op een handdoek in de saunacabine. Hoe hoger u in de cabine zit of ligt, des te warmer het is. Dat geldt ook voor als u plaatsneemt bij de saunakachel. Wij raden aan liggend plaats te nemen, waardoor het bloed kan doorstromen. Nu is het tijd om lekker te ontspannen!

Afkoelen
Na het warme gedeelte van de saunagang begint u nu aan het koudere gedeelte. U gaat afkoelen! Maak als eerste buiten een korte wandeling, waarbij de longblaasjes goed opengaan. Daarna begint u weer bij de voeten voor de afkoeling. Met gebruik van de slang. Vervolgens kunt u het van beneden naar boven het hele lichaam koud afkoelen. Door gebruik van de douche, stortemmer en/of het koude dompelbad. Wij raden aan dit gehele afkoelproces te doorlopen. Nu voelt u zich heerlijk fris en als herboren!

Voetenbad
In afsluiting van de afkoeling neemt u een warm voetenbad.

Rust/ water
Na circa 45 minuten van de saunagang is het nu tijd om te rusten en goed water te drinken. Want door het zweten bent u veel vocht verloren en dit dient aangevuld te worden voor het volgende rondje. Neem minimaal 15 minuten een pauze.

Onder de noemer samen sta je sterk’ is Thermen & Beautygroup in 1995 als vereniging opgericht. Door de jaren heeft zij zich ontwikkeld tot toonaangevende marketing- en salesorganisatie op landelijk niveau. Met tevens een verdubbeling van het aantal deelnemende bedrijven, is het tijd om te vernieuwen. Thermen & Beautygroup heet vanaf heden Select Wellness Group.

Select Wellness Group staat voor een selectie wellnessbedrijven met een eigen identiteit en karakter, waar persoonlijke aandacht en service voorop staan; wellness with a personal touch. De bedrijven vormen de perfecte locatie voor uw wellnessdag met hun verscheidenheid aan sauna- en wellnessfaciliteiten, ontspannende (beauty)behandelingen en heerlijke gerechten.Via Select Wellness Group komt u aan het juiste adres! Met keuze uit meer dan 25 wellnessbedrijven in Nederland, is ook voor u een dag wellness dichtbij.

Lees meer over SelectWellnessGroup (SWG).

Ik ben jarig en wil de sauna bezoeken. Wat zijn de mogelijkheden?

Thermae Son trakteert op uw verjaardag! Bij incheck aan de saunabalie ontvangt u op uw verjaardag op vertoon van een geldige legitimatie een leuke korting op de entree. U betaalt dan slechts € 10,00 voor een dagentree Thermen. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties/kaarten/parels. Vooraf reserveren is niet nodig/mogelijk. U bent op elk moment van deze dag van harte welkom. Indien u gebruik wil maken van behandelingen en/of massages raden we u aan wel vooraf te reserveren. 

Wij heten u van harte welkom bij Thermae Son.

Mag ik de sauna in als ik verkouden ben?

Wanneer u geen koorts heeft kunt u gerust naar de sauna gaan. De sauna en het stoombad geven veel verlichting bij verkoudheid. Blijf echter niet te lang zwemmen met uw hoofd in de koude buitenlucht! Na een dagje sauna goed afdrogen, warm aankleden en het haar goed drogen.

Mag ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Als u regelmatig de sauna bezoekt kunt u als u zwanger bent nog gerust een dagje naar de sauna gaan. Echter raden wij zwangere vrouwen aan tot de eerste vier maanden de sauna niet te bezoeken. Na vier maanden is de sauna zelfs een goede aanvulling op de zwangerschapgymnastiek. De laatste vier tot zes weken is het beter geen baden te bezoeken vanwege infectiegevaar. U, als zwangere vrouw, kunt dus tijdens uw zwangerschap gerust nog een keer komen ontspannen in de sauna.

Klik hier voor het sauna zwangerschapsarrangement