Thermaeson

Heb je vragen over je bezoek aan Thermae Son, dan beantwoorden wij deze graag. We hebben een aantal veelgestelde vragen alvast voor je hieronder op een rijtje gezet. Mocht het antwoord op je vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.


Corona-update van 25 januari 2022

Vanaf 1 februari zijn óók onze sauna's weer geopend. 

Maandag 17 januari zijn onze massage- en beautysalons en onze kapsalon weer geopend, maar ook onze overige faciliteiten zullen snel volgen! Vanaf dinsdag 1 februari 2022 gaat ons wellnessresort (naar alle waarschijnlijkheid) weer open van 10:00 tot 22:00 uur. Verdere details volgen. Jouw sauna entree kun je alvast hier reserveren.

Je kunt ook een reservering maken voor een (ontspannings)massage, gezichtsbehandeling, manicure, pedicure, knipbeurt en veel meer! Dit kan eenvoudig via 0499 476 383

Bekijk alle antwoorden op onze veelgestelde vragen hieronder:


Let op: Onderstaande informatie is op basis van de huidige situatie en maatregelen die zeer waarschijnlijk worden afgekondigd tijdens de persconferentie op 25 januari 2022. Bij een wijziging van de situatie en eventuele nieuwe Corona-maatregelen, behouden wij ons recht om veranderingen door te voeren.

Coronavirus

Vanaf dinsdag 1 februari is Thermae Son weer volledig geopend, dagelijks van 10.00 uur t/m 22.00 uur. 

De massage- en beautysalons en onze kapsalon zijn wel weer geopend. Je kunt een reservering maken voor een heerlijke (ontspannings)massage, gezichtsbehandeling, manicure, pedicure, knipbeurt en veel meer! Reserveren kan eenvoudig via 0499 476 383

De badenkaarten worden automatisch verlengd met de periode dat wij gesloten zijn geweest.

Jazeker, wanneer deze nog geldig is, kan je de voucher of cadeaubon nog steeds gebruiken voor een bezoek aan Thermae Son.

Reserveren kan eenvoudig via 0499 476 383.

Wij zijn te bereiken op:

 • Maandag t/m vrijdag 08.30 uur - 17.00 uur
 • Zaterdag en zondag 09.00 uur - 17.00 uur

Jazeker! Neem contact met ons op via [email protected] of 0499 476 383. Wij zijn te bereiken op:

 • Maandag t/m vrijdag 08.30 uur - 17.00 uur
 • Zaterdag en zondag 09.00 uur - 17.00 uur

Momenteel is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs voor de sauna entree verplicht. Zonder dit bewijs heb je helaas geen toegang tot de sauna faciliteiten.

Voor een massage, behandeling of de kapper heb je geen coronatoegangsbewijs nodig.

Lees hieronder verder over hoe het coronatoegangsbewijs werkt.

Met de CoronaCheck-app kunt je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Je krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code.

Wil je weten hoe het maken van een coronabewijs in de app werkt? Kijk dan dit filmpje:

Algemeen

Het dragen van badkleding is uit hygiënisch oogpunt niet toegestaan bij Thermae Son

Jazeker, ons avondtarief gaat dagelijks in om 17.00 uur en bedraagt: € 22,- p.p. (geldig tot sluitingstijd)

Het dagtarief is € 31,- en is geldig van 10.00 uur tot sluitingstijd.

Thermae Son is rolstoelvriendelijk. Het complex is gelijkvloers (geen drempels), er is een invalidentoilet en er is een gehandicaptenparkeerplaats aanwezig. Daarnaast is de verdieping boven (met schoonheidssalons en massagesalons) te bezoeken door de aanwezige lift.

Wanneer je geen koorts hebt kun je gerust naar de sauna gaan. De sauna en het stoombad geven veel verlichting bij verkoudheid. Blijf echter niet te lang zwemmen met je hoofd in de koude buitenlucht! Na een dagje sauna goed afdrogen, warm aankleden en het haar goed drogen.

Als je regelmatig de sauna bezoekt kun je als je zwanger bent nog gerust een dagje naar de sauna gaan. Echter raden wij zwangere vrouwen aan tot de eerste vier maanden de sauna niet te bezoeken. Na vier maanden is de sauna zelfs een goede aanvulling op de zwangerschapgymnastiek. De laatste vier tot zes weken is het beter geen baden te bezoeken vanwege infectiegevaar.  Als zwangere vrouw kun je dus tijdens je zwangerschap gerust nog een keer komen ontspannen in de sauna.

In principe kunnen kinderen naar de sauna als ze zindelijk zijn. Je kunt zelf inschatten of het kind een bezoek aan de sauna kan maken. Kinderen kunnen de sauna en de afkoeling goed verdragen. Dat komt mede doordat hun hart in verhouding tot het lichaam erg groot is. Op zondag biedt Thermae Son een speciale familiedag aan. Kinderen van alle leeftijden zijn dan van harte welkom en kunnen tegen een speciaal tarief kennis maken met thermenfaciliteiten. Van maandag t/m zaterdag mogen kinderen vanaf 14 jaar onze Thermen bezoeken.

Gefeliciteerd! Thermae Son trakteert op je verjaardag. Bij het inchecken aan de saunabalie ontvang je op je verjaardag, op vertoon van een geldige legitimatie, een leuke korting op de entree. Je betaalt dan slechts € 10,00 voor een dagentree Thermen. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties/kaarten/parels. Vooraf reserveren is ook hier verplicht. Indien je gebruik wil maken van behandelingen en/of massages raden we je ook aan om vooraf te reserveren. 


Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Het meenemen en hervullen van flesjes (water) is uiteraard wel toegestaan.

Wij raden altijd aan om te reserveren, ook voor de sauna-entree. We laten altijd maar een beperkt aantal gasten toe.

De grootste kans op een rustige dag heb je:
- als het buiten mooi weer is
- op maandag, dinsdag en donderdag buiten de schoolvakanties.

Kom je voor een avondbezoek dan is de maandag de rustigste avond.

Ja in de doucheruimte kunt u onbeperkt gebruik maken van zeep-, shampoo en scrubzout.

Jazeker voor een overzicht van de menukaart kunt u hier terecht.


Het is mogelijk om een (beauty)behandeling of een massage te boeken zonder sauna-entree. Dit geldt voor alle massages, gelaatsbehandelingen, pakkingen, pedicure en manicure.

Wil je een behandeling of arrangement reserveren, neem dan telefonisch contact met ons op. Ons telefoonnummer is: 0499-476383. Wij zijn telefonisch te bereiken op:

 • maandag t/m vrijdag van 08:30 – 19:00 uur
 • zaterdag en zondag van 09:30 - 16:00 uur.

Je kunt bij ons een badjas huren en badslippers kopen, maar natuurlijk mag je ook alles zelf meenemen. Je hebt in elk geval nodig:

 • Badjas
 • Badslippers
 • Een groot badlaken om op te liggen
 • Eén of twee handdoeken om jezelf af te drogen

Het dragen van een badjas is verplicht, deze kun je zelf meenemen of bij ons huren. Wij hebben badjassen in verschillende maten op voorraad

De hoge temperaturen in de saunacabine zorgen ervoor dat de huidporiën zich openen en de zweetkliertjes hun werk gaan doen. Je begint nu te zweten. Het vocht dat nodig is om te zweten wordt direct uit het bloed ontrokken en de bloeddruk daalt. Je verliest door het zweten niet alleen water maar ook afvalstoffen. Een saunabezoek stimuleert dus de afvoer van afvalstoffen. 

Deze opruiming van stofwisselingsresten zorgt er ook voor dat het bijdraagt aan een goede weerstand. Mede omdat een saunabezoek een spel van warm en koud is. Na een warme saunagang begint aan het afkoelproces, waarbij je door koud water van top tot teen goed weet af te koelen. De bloedsomloop wordt hierbij op de proef gesteld en gestimuleerd.

Na een volledige saunagang en de ambiance van ontspanning, rust en heerlijke geuren ervaar je een weldadig gevoel. Deze vorm van ontspanning draagt bij aan stressverlaging. Daarnaast is een saunabezoek goed voor de reiniging van de huid en een goede nachtrust. 

Een saunabezoek draagt bij aan een goede gezondheid.

Het is erg belangrijk na een saunarondje goed af te koelen. Als je bijvoorbeeld besluit geen duik te nemen in het koude dompelbad kan het zijn dat je niet voldoende bent afgekoeld. Hierdoor kan er hoofdpijn ontstaan. Om hoofdpijn te voorkomen raden wij aan het volledige afkoelproces goed te doorlopen. Ga eerst afkoelen in de frisse buitenlucht, neem een koude douche (waarbij je eerst de voeten laat wennen aan de koude temperatuur) en sluit het afkoelproces af met een duik in het koude dompelbad.

Douchen
Een saunagang begint met jezelf lekker warm te douchen. Vanwege hygiënisch oogpunt dien je jezelf te wassen.
Droog je goed af, want een droge huid transpireert beter.

Voetenbad
Na het douchen doe je een handdoek om of neem ongekleed zittend op een handdoek plaats op de rand van het voetenbad. De voeten wennen nu als eerste aan het warme water en daarbij stimuleer je het transpireer proces.

Sauna
Vervolgens neem je plaats in een saunacabine naar keuze. In de saunacabine hangt een zandloper, waardoor je de aanbevolen tijdsduur kan aanhouden. Iedere sauna verschilt van temperatuur. Bezoek je voor het eerst de sauna dan begin je bij een lage temperatuur, zoals 70 graden Celsius. Je neemt zittend of liggend plaats op een handdoek in de saunacabine. Hoe hoger je in de cabine zit of ligt, des te warmer het is. Dat geldt ook voor als je plaatsneemt bij de saunakachel. Wij raden aan liggend plaats te nemen, waardoor het bloed kan doorstromen. Nu is het tijd om lekker te ontspannen!

Afkoelen
Na het warme gedeelte van de saunagang begin je nu aan het koudere gedeelte. Je gaat afkoelen! Maak als eerste buiten een korte wandeling, waarbij de longblaasjes goed opengaan. Daarna begin je weer bij de voeten voor de afkoeling. Met gebruik van de slang. Vervolgens kun je van beneden naar boven het hele lichaam koud afkoelen doormiddel van de douche, stortemmer en/of het koude dompelbad. Wij raden aan dit gehele afkoelproces te doorlopen. Nu voel je je heerlijk fris en als herboren!

Voetenbad
In afsluiting van de afkoeling neem je een warm voetenbad.

Rust/ water
Na circa 45 minuten van de saunagang is het nu tijd om te rusten en goed water te drinken. Want door het zweten ben je veel vocht verloren en dit dient aangevuld te worden voor het volgende rondje. Neem minimaal 15 minuten een pauze.

Tijdens een saunabezoek bij Thermae Son dien je zich te houden aan de volgende huisregels:

 • Berg persoonlijke en waardevolle spullen op in je locker. Tassen, anders dan op je verzoek door ons verstrekt, zijn niet toegestaan.
 • Lever je lockersleutel voor de veiligheid van je spullen in bij de bar.
 • Neem voordat je begint aan een sauna rondje of als je wisselt van bad of saunacabine een douche.
 • Het dragen van badkleding is uit hygiënisch oogpunt niet toegestaan.
 • Het betreden van het restaurant en de rustruimte is alleen toegestaan in een badjas.
 • Gebruik een handdoek om huidcontact met zit- en liggelegenheden te voorkomen. Dit geldt in de saunacabine ook voor je voeten.
 • In saunacabines met de aanduiding “Stiltesauna” word je geacht niet te spreken, zodat je medegasten kunnen genieten van rust.
 • Laat je handdoek niet liggen op een ligbedje of in de rustruimte om zo de plaats voor jezelf te reserveren.
 • (On)gewenste intimiteiten en (non-)verbaal storend gedrag zijn niet toegestaan binnen het gehele complex.
 • Als sauna en alcohol niet goed samengaan, zijn wij gerechtigd om je geen alcoholische dranken meer te serveren.
 • Het nuttigen van meegebrachte dranken, waterflesjes en/of etenswaren is niet toegestaan.
 • Het meenemen van glaswerk in het natte thermengedeelte is niet toegestaan. Via het restaurant kun je het glaswerk wel meenemen naar het buitenterras en de tuin.
 • Het gebruik van mobiele telefoons, camera’s of andere elektronische apparatuur (met uitzondering van een e-reader zonder camera en internet) is niet toegestaan in het thermengedeelte of het restaurant. Telefoneren kun je gekleed in badjas in de wachtruimte bij de saunabalie.
 • Roken (ook de elektrische sigaret) is alleen toegestaan op het buitenterras uit de buurt van de saunacabines, zwembad en bubbelbaden, of in het Houten Sauna Kacheltje. Dit houten huisje is te betreden vanuit de tuin.
 • Thermae Son kan niet garanderen dat er zonder reservering nog mogelijkheid is voor het boeken van behandelingen en/of arrangementen.
 • Ben je te laat voor een geboekte behandeling, dan gaat dit ten koste van de ingeplande tijd.


De restitutie bij annuleringen van behandelingen en/of arrangementen is als volgt: 100% tot 24 uur vooraf, 50% tot 1 uur vooraf, 0% als je korter dan 1 uur vooraf annuleert, te laat bent of niet op komt dagen.

Thermae Son houdt zich niet aansprakelijk bij vermissing van, diefstal van of schade aan door de gast meegebrachte goederen of waardevolle voorwerpen en aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van letsel aan personen.

Thermen Son maakt op sommige plaatsen binnen het complex gebruik van cameratoezicht voor beveiliging van de gasten en het personeel. We hanteren een maximale bewaartermijn van 24 uur, tenzij bepaalde beeldopnamen langer nodig zijn voor afhandeling van geconstateerde incidenten.

Thermae Son houdt het recht gasten de toegang te ontzeggen of te verwijderen bij het niet naleven van bovenstaande huisregels.

Onder de noemer samen sta je sterk’ is  in 1995 de Thermen & Beautygroup als vereniging opgericht. Door de jaren heeft zij zich ontwikkeld tot toonaangevende marketing- en salesorganisatie op landelijk niveau. Met tevens een verdubbeling van het aantal deelnemende bedrijven. De Thermen & Beautygroup is tegenwoordig bekend onder de naam Select Wellness Group.

Select Wellness Group staat voor een selectie wellnessbedrijven met een eigen identiteit en karakter, waar persoonlijke aandacht en service voorop staan; wellness with a personal touch. De bedrijven vormen de perfecte locatie voor je wellnessdag met hun verscheidenheid aan sauna- en wellnessfaciliteiten, ontspannende (beauty)behandelingen en culinaire opties. Via Select Wellness Group kom je aan het juiste adres! Met keuze uit meer dan 25 wellnessbedrijven in Nederland, is ook voor je een dag wellness dichtbij.

Lees meer over SelectWellnessGroup (SWG).