Thermaeson

VacaturesContact ActiesEnglishHeb je last van lichamelijke klachten, pijn of ongemak? Behoefte aan ondersteuning bij herstel na een ziekte of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan ben je hier op de juiste plek. Voor iedereen die op een natuurlijke manier lichaam en geest gezond wil houden. Acupunctuur Eindhoven maakt deel uit van het medische team van Thermae Son.


Acupunctuur

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) circuleert er energie (Qi) door het lichaam via twaalf met elkaar verbonden banen, de meridianen. Op deze meridianen liggen punten die ieder voor zich een specifieke functie hebben. Een combinatie van deze punten kan geprikt worden om klachten en ziektes die ontstaan zijn door een verstoring in de energiebalans te herstellen waardoor klachten verdwijnen en/of verminderen. Voorafgaand aan de behandeling vindt een vraaggesprek plaats. Samen met de pols- en tongdiagnose geeft dit informatie over de aard van de disbalans in het lichaam. De behandelstrategie kan dan worden bepaalt.


Naast acupunctuur kunnen aanvullende therapiën gebruikt worden zoals oor acupunctuur, massages, acupressuur en voedings- en/of leefstijladviezen. Met de behandeling streven we naar een toename in vitaliteit, een verbeterde balans en een groter herstellend vermogen. Hieronder vindt u een selectie van ziektes/klachten waarbij acupunctuur volgens de W.H.O. (World Health Organisation ) hulp kan bieden:


Hooikoorts

Zwangerschapsklachten

Vermoeidheid

Stuitligging

Stress angst hyperventilatie

Slapeloosheid

Pijn

Overgangsklachten

Menstruatieklachten

Maag- en darmklachten

Burn-out

Overgewicht

Stoppen met roken

Verminderde Vruchtbaarheid

Andere behandelingen

Cupping

Cupping

Bij cuppingmassage worden glazen of kunststof cups aangebracht op het huidoppervlak. Door de cup vacuüm te zuigen ontstaat er in de spieren en bindweefsel een betere doorbloeding en komen afvalstoffen vrij. Bovendien worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden.


Je voelt je ‘wat ruimer in je jas’ en je spieren voelen meer ontspannen. Cuppingmassage heeft een enorme dieptewerking en wordt onder andere ingezet bij schouder- nekklachten (bv door stress) of migraine en rugklachten, maar ook bij cellulite en verslapte huid.


Stoelmassage

Stoelmassage

Relatief kortdurende en laagdrempelige massagevorm die helpt bij het voorkomen van klachten, het signaleren van beginnende klachten of het behandelen van klachten. Zeer effectief bij het verminderen of opheffen van blokkades in en rondom het hoofd, de nek, schouders, armen en de boven rug. Denk daarbij mensen die onder hoge druk werken (stress) of veel tijd achter het bureau doorbrengen (RSI, spanningshoofdpijn).


Ik werk daarbij vanuit de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij acupunctuur gecombineerd wordt met het masseren van bepaalde acupunctuurpunten.

Oor acupunctuur

Oor acupunctuur

Oor acupunctuur is een moderne variant op de Traditionele Chinese Acupunctuur. Op de oorschelp zijn diverse punten terug te vinden die overeenkomen met organen in het lichaam. Dit noemen we orgaan specifieke punten. Afhankelijk van de klachten worden na afloop van de acupunctuurbehandeling verblijfsnaalden in het oor gezet die twee weken blijven zitten en die je thuis kunt stimuleren.


Oor acupunctuur is zeer geschikt voor de behandeling van chronische en acute pijn, maar kan ook ingezet worden bij stress, allergieën, stoppen met roken of als ondersteuning bij het afvallen.

Over mij


Wat begon als interesse en hobby ontaarde na het behalen van mijn diploma in 2005 in het beroepsmatig uitoefenen van dit mooie vak wat ik met veel plezier uitoefen.


Mijn naam is Angela Stappers. Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik jarenlang in het ziekenhuis gewerkt en daar verschillende functies vervuld. Het menselijk lichaam en gezondheid hebben altijd mijn interesse gehad. Naast de reguliere westerse kijk op het lichaam en gezondheid ontdekte ik de natuurgeneeswijzen en in een later stadium de Chinese Geneeswijzen. Ik werd gegrepen door deze eeuwenoude visie op gezondheid en ziekte. De relatie tussen lichaam en geest, de invloed van leefwijzen, omgevingsfactoren, voeding en hoe dat kan resulteren in een energetische disbalans in het lichaam wekten mijn interesse. Niet alleen de klacht of ziekte behandelen maar ook de bron en een stuk preventie, een holistisch verhaal dus. De westerse en oosterse geneeswijzen kunnen elkaar goed aanvullen en daarmee maximale zorg voor de zorgvrager bereiken.


Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging ZHONG, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Alle ZHONG-leden hebben een volwaardige opleiding in de TCG en de opleiding Westerse Medische Basiskennis afgerond.


Opleiding


Traditionele Chinese Geneeswijze basisvakopleiding (Qing Bai)
Acupunctuur (Qing Bai)


Vervolgopleidingen

 • Oor acupunctuur (Qing Bai)
 • Vrouwelijke infertiliteit (Qing Bai)
 • Menstruele verstoringen (Qing Bai)
 • Menopauze (Qing Bai)
 • Acupunctuur bij zwangerschap (TCM postgraduate- J. Bloemraad de Boer)
 • TCM begeleiding van oncologiepatienten (International Lectures)
 • Veranderings- en helingsprocessen begeleiden mbv acupunctuur (Qing Bai)
 • EFT Master Practitioner (BIVT)
 • Acupunctuur bij Rouwverwerking (LPMI)
 • Kruidenformules voor acupuncturistren (Qing Bai)
 • Kan Herbs (De Natuurapotheek)
 • Effectief pijn behandelen met acupunctuur (Qing Bai)
 • Acupunctuur en het bewegingsapparaat (Qing Bai)
 • Dr Tan balansmethode (TCG)
 • Vijf elementen acupunctuur (Qing Bai)
 • Cosmetische acupunctuur (OTCG)
 • Stoelmassage (Touch Pro)
 • Tuina massage (ICZO)
 • Chronisch Vermoeidheids Syndroom (EATMS)
 • Slapeloosheid (EATMS)


Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op


Wil je meer informatie of een afspraak maken neem dan gerust vrijblijvend contact op, ik help je graag de balans weer te herstellen

06 499 26 006
[email protected]
www.acupuntuureindhoven.nl


Of maak een afspraak via het contactformulier